MERSİN / YENİŞEHİR - GAZİ ANAOKULU

Şbt

Okulumuz 4/D Çalışkanlık Sınıfı ögretmeni ve öğrencileri yönetiminde "Tohumdan Fidana,Fidan dan Ağaca" adlı eTwinning projesi başlıyor.

Şbt

Okulumuz 4 Yaş Çalışkanlık Ögle Grubu sınıfı öğretmeni Leyla KIZILAY önderliginde çocuklarimizla eglenceli keyifli ve öğretici bir eTwinning projesi başlıyor.

Projenin Adı SOBE (Sınıfım Okulum Benim Evim)(my class my school is my home)

Faaliyet Alanı Eğitimde Veli Katılımını Arttırmak

Scope of The Project: Increasing Parent Participation in Education

Projenin Amacı Ebeveynlerin eğitim öğretim ortamına katılımını sağlayarak okul-öğrenci ve veli işbirliğinin oluşmasını desteklemek ve üst öğretim kurumlarına bu anlamda temel oluşturmak.

E-TWİNİNG PROJESİ:

''AYDA BİR GÜN BİR SAAT''

Okulumuzda Okul müdürü Nursel KAYA GÜLAY  VE Okul öncesi öğretmeni Fatma BİLEN Yönetiminde '' AYDA BİR GÜN BİR SAAT'' adlı  e- twining projesi ekim ayı itibarı ile yürütülmeye başlatılmıştır.

Çocukların sadece fiziksel ihtiyaçlarının değil psikolojik, sosyal ve duygusal ihtiyaçlarını karşılama, Çocuklarımızı aşırı şekilde tablet, telefon, televizyondan uzak kalmasını sağlayıp, ebeveynleri ile birlikte kaliteli zaman geçirmelerini sağlama, Okul aile işbirliğini güçlendirme, çocukların sadece akademik başarısının değil hayatının her alanında ebeveynlerini daha aktif ve daha etkin hale getirme, Aile ve aile okul bağlarını kuvvetlendirme, Çocukların iletişim becerilerini geliştirip, öz güvenlerini arttırma, Çocuklarımızın aileleriyle yapmayı hayal ettiklerini gerçekleştirebilecekleri ortamların oluşturulması için planlama yapma, Çocuklarımızın hayatları boyunca gülümseyerek hatırlayabileceği ve kendinden sonraki kuşaklara aktaracakları, aktarmaktan zevk duyacakları, anılar biriktirme, Çocuklara ve ebeveynlere hayvan sevgisi aşılamak ve çevre bilinci kazandırmak hedeflenmiştir.

Ekm

Okulumuz okul öncesi öğretmeni Figen Çelik "Ekran ile Değil,Benimle Ol" isimli eTwinning projesini yürütmeye başladı.

Projede ailelerin uzun vakit geçirdikleri digital dünyadan uzaklaşarak,çocuklarıyla kaliteli zaman geçirmesine fırsat tanıyan etkinlikler yer almaktadır.

Ekm

Okulumuzda okul müdürü Nursel Kaya Gülay ve okul öncesi öğretmenimiz Elif Kurak yönetiminde "Benim Güzel Bahçem" adlı eTwinning projesi eylül ayı itibari ile yürütülmeye başlandı.

Projede çocukların dört duvardan uzak okul bahçesini daha fazla kullanarak gelişimlerine katkı sunmak hedeflenmektedir.